(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Námořnické maso
Potřebné ingredience
400g zadního hovězího masa,sůl,mletý pepř,40g tuku,2 cibulu,1 lžíce rajčatového protlaku,2dl červeného vína,30g hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na řízky,naklepeme,osolíme,okořeníme mletým pepřem a opečeme na rozehřátém tuku z obou stran.Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme.Pokapeme rajčatovým protlakem,podlijeme vínem a udusíme do měkka.Během dušení podle potřeby podléváme.Nakonec zahustíme moukou a povaříme.
Víno můžeme nahradit masovým vývarem.
Víno můžeme nahradit masovým vývarem.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
manhartici
(upraveno)
26. 3. 2011, 13:23
Moc jsme si pochutnali
RosMar
(upraveno)
3. 9. 2010, 9:16
Tohle jídlo miluji od dětství .Babička nám ho dělala s domácíma br.kroketama a na závěr do šťávy dala malinko majoránky. U nás tomu říkáme hov.tokáň na víně.Mňam asi to uvařím zítra,zrovna přemýšlím,co zas vařit .